Kirju apelsini-kakao keeks

KategooriaRaskusasteKeskmine

See kahevärviline apelsini-kakao keeks on mõnusalt mahlane ja lausa sulab suus. Mandlilaastud seevastu muudavad koheva keeksi katte krõmpsuvaks. Ning kirju muster keeksi sees on üllatavalt lihtsasti teostatav.


Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit

Koostisosad
 150 g toasooja võid
 200 g suhkrut
 2 muna
 1 apelsin
 240 g nisujahu
 1 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 katteks peotäis mandlilaaste

1

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa pressitud apelsinimahl (kokku peaks tulema umbes 200 ml, kui jääb puudu, lisa veidi vett) ja riivitud apelsinikoor ning viimasena eelnevalt omavahel segatud küpsetuspulber ja 220 g nisujahu (jäta 20 g ehk umbes 1 spl ootele). Sega taigen ühtlaseks.

2

Jaga keeksitaigen kahe kausi vahel pooleks. Ühte kaussi lisa juurde 1 spl (20 g) nisujahu, teise 1 spl kakaopulbrit. Sega mõlemad taignad veelkord ühtlaseks ja hakka küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi mõlemast kausist kordamööda taigent tõstma kuni kausid on tühjad.

3

Kuumuta ahi 175 kraadini ning küpseta keeksi 50 minutit. Keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Enne lahti lõikamist lase keeksil jahtuda, sest kuumana laguneb see kergemini. Maitseb hästi nii külmalt, kui ka alles veidi soojalt. Säilita seda võimalusel õhukindlalt, et tagada mahlasus ka järgmisel päeval.

Koostisosad

Koostisosad
 150 g toasooja võid
 200 g suhkrut
 2 muna
 1 apelsin
 240 g nisujahu
 1 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 katteks peotäis mandlilaaste

Juhised

1

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa pressitud apelsinimahl (kokku peaks tulema umbes 200 ml, kui jääb puudu, lisa veidi vett) ja riivitud apelsinikoor ning viimasena eelnevalt omavahel segatud küpsetuspulber ja 220 g nisujahu (jäta 20 g ehk umbes 1 spl ootele). Sega taigen ühtlaseks.

2

Jaga keeksitaigen kahe kausi vahel pooleks. Ühte kaussi lisa juurde 1 spl (20 g) nisujahu, teise 1 spl kakaopulbrit. Sega mõlemad taignad veelkord ühtlaseks ja hakka küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi mõlemast kausist kordamööda taigent tõstma kuni kausid on tühjad.

3

Kuumuta ahi 175 kraadini ning küpseta keeksi 50 minutit. Keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Enne lahti lõikamist lase keeksil jahtuda, sest kuumana laguneb see kergemini. Maitseb hästi nii külmalt, kui ka alles veidi soojalt. Säilita seda võimalusel õhukindlalt, et tagada mahlasus ka järgmisel päeval.

Kirju apelsini-kakao keeks

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga