Kihiline magustoit

KategooriaRaskusasteAlgaja

Kihiline magustoit on midagi, mida on hea valmistada koos lastega. See on nii meeldivalt lihtne ning võimalusi erinevate maitsete osas jätkub piisavalt. Saab valida just enda maitse järgi küpsised, kohupiima ja marjad (või muu lisandi). Panin kirja enda versiooni, retseptist jätkub magustoitu 2 pokaali jaoks.


Ettevalmistusaeg20 minutitAeg kokku20 minutit
Koostisosad
 300 g kohupiimapastat (vanilje)
 150 g toorjuustu
 1-2 spl suhkrut (maitse järgi)
 1 pakk (180 g) šokolaadiküpsiseid (Selga sobib siia ideaalselt)
 100 g marju (kasutasin kirsse ja pohli)
 kaunistuseks veidi šokolaadi
1

Alustuseks purusta küpsised ning jäta soovi korral mõni küpsis peale kaunistuseks. Sega kohupiimapasta toorjuustu ja suhkruga (kogus vastavalt maitsele). Kohupiimapastat võib samuti valida vastavalt maitsele, šokolaadiküpsiste ja marjadega sobib hästi just vanilje kohupiimapasta.

2

Seejärel hakka pokaalidesse kihte lisama - kõige alla lisa õhuke kiht kreemi, sellele küpsisepuru, millele omakorda marjad ning marjadele jällegi kreem, küpsisepuru ja marjad, kuni kogu materjal saab otsa. Jaga materjali nii, et kõige peale jätkuks veel kiht küpsisepuru. Kaunistuseks riivisin küpsisepurule šokolaadi, torkasin magustoidu sisse küpsise ja šokolaadi tükikesed ning lisasin mõned marjad.
Magustoit on parim alles järgmisel päeval, olles öö jooksul mahlasemaks muutunud. Kuid kui valmistada see hommikul, võib serveerida juba ka õhtul.

Koostisosad

Koostisosad
 300 g kohupiimapastat (vanilje)
 150 g toorjuustu
 1-2 spl suhkrut (maitse järgi)
 1 pakk (180 g) šokolaadiküpsiseid (Selga sobib siia ideaalselt)
 100 g marju (kasutasin kirsse ja pohli)
 kaunistuseks veidi šokolaadi

Juhised

1

Alustuseks purusta küpsised ning jäta soovi korral mõni küpsis peale kaunistuseks. Sega kohupiimapasta toorjuustu ja suhkruga (kogus vastavalt maitsele). Kohupiimapastat võib samuti valida vastavalt maitsele, šokolaadiküpsiste ja marjadega sobib hästi just vanilje kohupiimapasta.

2

Seejärel hakka pokaalidesse kihte lisama - kõige alla lisa õhuke kiht kreemi, sellele küpsisepuru, millele omakorda marjad ning marjadele jällegi kreem, küpsisepuru ja marjad, kuni kogu materjal saab otsa. Jaga materjali nii, et kõige peale jätkuks veel kiht küpsisepuru. Kaunistuseks riivisin küpsisepurule šokolaadi, torkasin magustoidu sisse küpsise ja šokolaadi tükikesed ning lisasin mõned marjad.
Magustoit on parim alles järgmisel päeval, olles öö jooksul mahlasemaks muutunud. Kuid kui valmistada see hommikul, võib serveerida juba ka õhtul.

Notes

Kihiline magustoit

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga