Kui tahaks lihavõteteks lauale midagi uut lisaks pashale ja šarlotile, siis kevadine astelpaju-porgandikook sobib hästi! Porgandibiskviit sai seekord kaerajahust, lihtsalt nii meeldib see kaerane maitse. Ning kohupiimaga kokku ei hoidnud, seetõttu on tulemus just parajalt mahlane.
Kõigepealt vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained, viimasena riivitud porgand ja sega taigen ühtlaseks. Küpseta kõik kolm kihti eraldi, nii ei ole vaja karta, et biskviit tooreks jääb. Vala 1/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm suurusesse küpsetusvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 13-14 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, millal biskviit saavutab kuldpruuni jume. Samamoodi küpseta ka teine ja kolmas kiht.
Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja sega täidis ühtlaseks. Kasutasin kohupiima, millel oli juba suhkur sees, vajadusel reguleeri suhkru kogust. Ka täidis tuleb jagada kolmeks. Määri 1/3 täidisest esimesele biskviidile, sellele puista peale osa astelpajumarjadest. Tee sama ka teise ning kolmanda biskviidiga. Kõige peale puistasin marjad servadesse ning kohupiima silusin enne seda ühtlaseks, et tulemus kaunim oleks. Kõige maitsvam on kook alles järgmisel päeval.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained, viimasena riivitud porgand ja sega taigen ühtlaseks. Küpseta kõik kolm kihti eraldi, nii ei ole vaja karta, et biskviit tooreks jääb. Vala 1/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm suurusesse küpsetusvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 13-14 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, millal biskviit saavutab kuldpruuni jume. Samamoodi küpseta ka teine ja kolmas kiht.
Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja sega täidis ühtlaseks. Kasutasin kohupiima, millel oli juba suhkur sees, vajadusel reguleeri suhkru kogust. Ka täidis tuleb jagada kolmeks. Määri 1/3 täidisest esimesele biskviidile, sellele puista peale osa astelpajumarjadest. Tee sama ka teise ning kolmanda biskviidiga. Kõige peale puistasin marjad servadesse ning kohupiima silusin enne seda ühtlaseks, et tulemus kaunim oleks. Kõige maitsvam on kook alles järgmisel päeval.