Kevadine astelpaju-porgandikook

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Kui tahaks lihavõteteks lauale midagi uut lisaks pashale ja šarlotile, siis kevadine astelpaju-porgandikook sobib hästi! Porgandibiskviit sai seekord kaerajahust, lihtsalt nii meeldib see kaerane maitse. Ning kohupiimaga kokku ei hoidnud, seetõttu on tulemus just parajalt mahlane.


Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 15 minutit
Porgandibiskviit
 3 muna
 150 g suhkrut
 4 spl kaerajahu
 1 spl kartulitärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
 150 g peenelt riivitud porgandit
Täidis
 400 g kohupiima (kasutasin Otto vaniljekohupiima)
 200 ml vahukoort
 35 g suhkrut
 100 g astelpajumarju
1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained, viimasena riivitud porgand ja sega taigen ühtlaseks. Küpseta kõik kolm kihti eraldi, nii ei ole vaja karta, et biskviit tooreks jääb. Vala 1/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm suurusesse küpsetusvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 13-14 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, millal biskviit saavutab kuldpruuni jume. Samamoodi küpseta ka teine ja kolmas kiht.

2

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja sega täidis ühtlaseks. Kasutasin kohupiima, millel oli juba suhkur sees, vajadusel reguleeri suhkru kogust. Ka täidis tuleb jagada kolmeks. Määri 1/3 täidisest esimesele biskviidile, sellele puista peale osa astelpajumarjadest. Tee sama ka teise ning kolmanda biskviidiga. Kõige peale puistasin marjad servadesse ning kohupiima silusin enne seda ühtlaseks, et tulemus kaunim oleks. Kõige maitsvam on kook alles järgmisel päeval.

Koostisosad

Porgandibiskviit
 3 muna
 150 g suhkrut
 4 spl kaerajahu
 1 spl kartulitärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
 150 g peenelt riivitud porgandit
Täidis
 400 g kohupiima (kasutasin Otto vaniljekohupiima)
 200 ml vahukoort
 35 g suhkrut
 100 g astelpajumarju

Juhised

1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained, viimasena riivitud porgand ja sega taigen ühtlaseks. Küpseta kõik kolm kihti eraldi, nii ei ole vaja karta, et biskviit tooreks jääb. Vala 1/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm suurusesse küpsetusvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 13-14 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, millal biskviit saavutab kuldpruuni jume. Samamoodi küpseta ka teine ja kolmas kiht.

2

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja sega täidis ühtlaseks. Kasutasin kohupiima, millel oli juba suhkur sees, vajadusel reguleeri suhkru kogust. Ka täidis tuleb jagada kolmeks. Määri 1/3 täidisest esimesele biskviidile, sellele puista peale osa astelpajumarjadest. Tee sama ka teise ning kolmanda biskviidiga. Kõige peale puistasin marjad servadesse ning kohupiima silusin enne seda ühtlaseks, et tulemus kaunim oleks. Kõige maitsvam on kook alles järgmisel päeval.

Notes

Kevadine astelpaju-porgandikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga