Karamelli-toorjuustukook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Midagi mõnusalt magusat siia pimedasse ja jahedasse sügisesse. Täidiseks on kreemjas toorjuustu ja karamelli segu ning katteks soolakas karamell koos purustatud mandlitega. Eriti nauditav mõrkja kohviga.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 20 minutit

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid
 75 g sulatatud võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Otto vaniljemaitselist toorjuustu)
 2 muna
 200 g keedetud kondenspiima
Kate
 200 g keedetud kondenspiima
 veidi soola, maitse järgi
 peotäis mandleid

1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimööduga koogivormi põhja.

2

Täidiseks vahusta munad, lisa toorjuust ja vahusta kergelt läbi. Viimasena lisa pool purki keedetud kondenspiima ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 170-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund. Kuna ahjud on erineva võimsusega, siis jälgi kindlasti juba enne tunni täitumist, et kook pealt kõrbema ei läheks. Et kook pealt liialt ei praguneks, võib ahju asetada küpsemise ajaks veega täidetud kuumakindla anuma.

3

Kui kook on jahtunud, valmista kate. Selleks ei ole vaja teha muud, kui soojendada veidi ülejäänud kondenspiima koos maitse järgi lisatud soolaga. Soojendades muutub see voolavamaks ja nii on seda lihtsam koogile kanda. Nirista kondenspiim koogile ja purusta kaunistuseks mandleid või muud meelepärast.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid
 75 g sulatatud võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Otto vaniljemaitselist toorjuustu)
 2 muna
 200 g keedetud kondenspiima
Kate
 200 g keedetud kondenspiima
 veidi soola, maitse järgi
 peotäis mandleid

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimööduga koogivormi põhja.

2

Täidiseks vahusta munad, lisa toorjuust ja vahusta kergelt läbi. Viimasena lisa pool purki keedetud kondenspiima ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 170-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund. Kuna ahjud on erineva võimsusega, siis jälgi kindlasti juba enne tunni täitumist, et kook pealt kõrbema ei läheks. Et kook pealt liialt ei praguneks, võib ahju asetada küpsemise ajaks veega täidetud kuumakindla anuma.

3

Kui kook on jahtunud, valmista kate. Selleks ei ole vaja teha muud, kui soojendada veidi ülejäänud kondenspiima koos maitse järgi lisatud soolaga. Soojendades muutub see voolavamaks ja nii on seda lihtsam koogile kanda. Nirista kondenspiim koogile ja purusta kaunistuseks mandleid või muud meelepärast.

Karamelli-toorjuustukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga