Kamarull rukkibiskviidiga

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Palju õnne Eesti! Pidupäeva puhul valmis midagi kodumaist rukkibiskviidist, kamavahust ja marjadest. Nisuvaba biskviit mureneb küll kergemini ja seda on keeruline rulli keerata, kuid see-eest on see palju kergem alternatiiv nisubiskviidile ning sobib kreemi sees oleva rukkikamaga imehästi kokku.


Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku40 minutit
Rukkibiskviit
 4 muna
 150 g suhkrut
 3 spl rukkijahu
 1 spl tärklist
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 300 ml vahukoort
 200 g kohupiima
 2 spl suhkrut
 3 spl rukkikama
 peotäis marju
Glasuur
 25 g võid
 2 spl suhkrut
 1 spl kakaopulbrit
 2 spl piima
1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao, tärklis ja küpsetuspulber, lisa munavahule ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

2

Sõelu samal ajal teisele küpsetuspaberile veidi tuhksuhkrut. Kui biskviit on küpsenud, tõsta see ahjust välja ja kummuta teisele küpsetuspaberile. Eemalda paber ning keera biskviit uue paberiga koos rulli.

3

Samal ajal kui biskviit jahtub, valmista täidis. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veel kergelt läbi. Viimasena lisa kamajahu ja sega täidis ühtlaseks.

4

Rulli biskviit ettevaatlikult lahti, rukkibiskviit võib kergesti mureneda. Määri täidis biskviidile, puista peale peotäis marju ja keera biskviit uuesti ettevaatlikult rulli ning kamarull keera omakorda paberi sisse, nii hoiab see end serveerimiseni vormis.

5

Enne serveerimist valmista kaunistuseks glasuur. Selleks sega paksupõhjalises potis kõik koostisained ja kuumuta, kuni segu on ühtlane ja veidi paksemaks muutunud. Lase jahtuda ja vala kamarullile.

Koostisosad

Rukkibiskviit
 4 muna
 150 g suhkrut
 3 spl rukkijahu
 1 spl tärklist
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 300 ml vahukoort
 200 g kohupiima
 2 spl suhkrut
 3 spl rukkikama
 peotäis marju
Glasuur
 25 g võid
 2 spl suhkrut
 1 spl kakaopulbrit
 2 spl piima

Juhised

1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao, tärklis ja küpsetuspulber, lisa munavahule ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

2

Sõelu samal ajal teisele küpsetuspaberile veidi tuhksuhkrut. Kui biskviit on küpsenud, tõsta see ahjust välja ja kummuta teisele küpsetuspaberile. Eemalda paber ning keera biskviit uue paberiga koos rulli.

3

Samal ajal kui biskviit jahtub, valmista täidis. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veel kergelt läbi. Viimasena lisa kamajahu ja sega täidis ühtlaseks.

4

Rulli biskviit ettevaatlikult lahti, rukkibiskviit võib kergesti mureneda. Määri täidis biskviidile, puista peale peotäis marju ja keera biskviit uuesti ettevaatlikult rulli ning kamarull keera omakorda paberi sisse, nii hoiab see end serveerimiseni vormis.

5

Enne serveerimist valmista kaunistuseks glasuur. Selleks sega paksupõhjalises potis kõik koostisained ja kuumuta, kuni segu on ühtlane ja veidi paksemaks muutunud. Lase jahtuda ja vala kamarullile.

Kamarull rukkibiskviidiga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga