Sel korral otsustasin teha purukooki kakaoga ning miks mitte lisada mõnusalt erksaks maitsenüansiks kohupiimale apelsini! Šokolaad ja apelsin on ju imehea kooslus.
Purutaina valmistamiseks sega näppude abil või, suhkur, jahu ja kakaopulber purutaoliseks massiks. Lihtsam on enne või kuubikuteks tükeldada. Tuleb aega ja kannatlikkust varuda selleks, et või kuivainetega ühtlaselt läbi segada. Suru 2/3 purust 26 cm läbimööduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.
Sega/vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor. Riivi apelsinilt koor ja pressi välja mahl, lisa segule. Viimasena lisa jahu, sega ühtlaseks ja vala põhjale. Kõige peale raputa ülejäänud puru.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Kook on parim külmana, sest siis tulevad maitsed paremini esile.
Koostisosad
Juhised
Purutaina valmistamiseks sega näppude abil või, suhkur, jahu ja kakaopulber purutaoliseks massiks. Lihtsam on enne või kuubikuteks tükeldada. Tuleb aega ja kannatlikkust varuda selleks, et või kuivainetega ühtlaselt läbi segada. Suru 2/3 purust 26 cm läbimööduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.
Sega/vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor. Riivi apelsinilt koor ja pressi välja mahl, lisa segule. Viimasena lisa jahu, sega ühtlaseks ja vala põhjale. Kõige peale raputa ülejäänud puru.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Kook on parim külmana, sest siis tulevad maitsed paremini esile.