Kardemoni ja kaneeli hõnguline kringel magusa valge šokolaadiga sobib ideaalselt jõululauale. Peale võib puistata vastavalt maitsele pähkleid, kuivatatud marju, mandlilaaste.. variante leidub igaühele.
Sega omavahel jahu, sool, suhkur, kardemon ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista kaneelitäidis. Selleks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks määrdeks (et seda oleks võimalik lusika abil taignale määrida). Vajadusel kuumuta segu, et või veidi sulaks. Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kaneelitäidis, puista peale rosinad ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rull pikkupidi pooleks, põimi omavahel keerdu ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase kringlil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta 20-25 minutit, kuni kringel on pealt kuldpruun.
Lase kringlil rätiku all jahtuda ja sulata samal ajal vesivannil valge šokolaad. Kui kringel on jahtunud, nirista sellele šokolaad ja puista peale näiteks pähklisegu, kuivatatud jõhvikaid või muud, mis jõulumeeleolu looks.
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel jahu, sool, suhkur, kardemon ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista kaneelitäidis. Selleks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks määrdeks (et seda oleks võimalik lusika abil taignale määrida). Vajadusel kuumuta segu, et või veidi sulaks. Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kaneelitäidis, puista peale rosinad ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rull pikkupidi pooleks, põimi omavahel keerdu ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase kringlil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta 20-25 minutit, kuni kringel on pealt kuldpruun.
Lase kringlil rätiku all jahtuda ja sulata samal ajal vesivannil valge šokolaad. Kui kringel on jahtunud, nirista sellele šokolaad ja puista peale näiteks pähklisegu, kuivatatud jõhvikaid või muud, mis jõulumeeleolu looks.