Jõulukringel

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kardemoni ja kaneeli hõnguline kringel magusa valge šokolaadiga sobib ideaalselt jõululauale. Peale võib puistata vastavalt maitsele pähkleid, kuivatatud marju, mandlilaaste.. variante leidub igaühele.


Kogus1 portsjon

Ettevalmistusaeg1 tund 15 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku1 tund 40 minutit

Kringli taigen
 380 g nisujahu
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 1 tl kardemoni
 4 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 70 g toasooja võid
 4 spl suhkrut
 1 spl jahvatatud kaneeli
 100 g rosinaid
Kate
 100 g valget šokolaadi
 peotäis pähklisegu, kuivatatud marju või muud

1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, kardemon ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Vahepeal valmista kaneelitäidis. Selleks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks määrdeks (et seda oleks võimalik lusika abil taignale määrida). Vajadusel kuumuta segu, et või veidi sulaks. Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kaneelitäidis, puista peale rosinad ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rull pikkupidi pooleks, põimi omavahel keerdu ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase kringlil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta 20-25 minutit, kuni kringel on pealt kuldpruun.

3

Lase kringlil rätiku all jahtuda ja sulata samal ajal vesivannil valge šokolaad. Kui kringel on jahtunud, nirista sellele šokolaad ja puista peale näiteks pähklisegu, kuivatatud jõhvikaid või muud, mis jõulumeeleolu looks.

Koostisosad

Kringli taigen
 380 g nisujahu
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 1 tl kardemoni
 4 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 70 g toasooja võid
 4 spl suhkrut
 1 spl jahvatatud kaneeli
 100 g rosinaid
Kate
 100 g valget šokolaadi
 peotäis pähklisegu, kuivatatud marju või muud

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, kardemon ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Vahepeal valmista kaneelitäidis. Selleks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks määrdeks (et seda oleks võimalik lusika abil taignale määrida). Vajadusel kuumuta segu, et või veidi sulaks. Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kaneelitäidis, puista peale rosinad ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rull pikkupidi pooleks, põimi omavahel keerdu ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase kringlil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta 20-25 minutit, kuni kringel on pealt kuldpruun.

3

Lase kringlil rätiku all jahtuda ja sulata samal ajal vesivannil valge šokolaad. Kui kringel on jahtunud, nirista sellele šokolaad ja puista peale näiteks pähklisegu, kuivatatud jõhvikaid või muud, mis jõulumeeleolu looks.

Jõulukringel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga