Õun annab küpsistele mahlasuse ning kaneel jõululiku maitse ja lõhna.
Vahusta muna suhkruga. Sulata või ja lisa muna-suhkru segule. Seejärel lisa juurde kaerahelbed, kaerajahu, kaneel ja võimalikult väikesteks tükkideks tükeldatud (või riivitud) õun. Eelistan ise täistera kaerahelbeid, kuid loomulikult võib kasutada igat sorti kaerahelbeid vastavalt igaühe eelistusele.
Sega ühtlaseks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusikatäie suurused kogused. Vormi need ahjuplaadil ühtlaselt ümaraks ja veidi lapikuks, et anda neile küpsise kuju.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on õrnalt kuldpruunid. Lase neil ahjuplaadil enne ära tõstmist jahtuda, et vältida nende lagunemist (küpsised võivad alles pehmed olla). Maitsed tulevad samuti jahtunult paremini esile.
Koostisosad
Juhised
Vahusta muna suhkruga. Sulata või ja lisa muna-suhkru segule. Seejärel lisa juurde kaerahelbed, kaerajahu, kaneel ja võimalikult väikesteks tükkideks tükeldatud (või riivitud) õun. Eelistan ise täistera kaerahelbeid, kuid loomulikult võib kasutada igat sorti kaerahelbeid vastavalt igaühe eelistusele.
Sega ühtlaseks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusikatäie suurused kogused. Vormi need ahjuplaadil ühtlaselt ümaraks ja veidi lapikuks, et anda neile küpsise kuju.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on õrnalt kuldpruunid. Lase neil ahjuplaadil enne ära tõstmist jahtuda, et vältida nende lagunemist (küpsised võivad alles pehmed olla). Maitsed tulevad samuti jahtunult paremini esile.