Hapukalt magusad sidrunitrühvlid

KategooriaRaskusasteAlgaja

Põnevalt hapukad ja ääremiselt lihtsalt valmivad trühvlid, millega saab isegi laps hakkama.

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koostisosad
 200 g toorjuustu
 100 g valget šokolaadi
 100 g sidruniküpsiseid (näiteks Kalev)
 1 sidrun
 katteks kookoshelbeid/kakaopulbrit
1

Alustuseks sulata vesivannil šokolaad. Sega omavahel toorjuust, sulatatud šokolaad, riivitud sidrunikoor ja 2 tl sidrunimahla.

2

Seejärel purusta küpsised ning sega toorjuustuseguga ühtlaseks massiks. Lase segul külmikus mõne tunni jooksul veidi tahkemaks muutuda, et trühvleid oleks mugavam vormida.

3

Kuna soovisin erinevaid maitseid, siis kasutasin kattena nii kookoshelbeid kui ka kakaopulbrit (veidi mõrkjama variandi jaoks). Kasutades kookoshelbeid on sidruni maitse palju intensiivsem, mõrkjas kakaopulber jätab sidruni küll veidi tahaplaanile, kuid annab see-eest hoopis teistsuguse maitsenüansi. Seega vali kate vastavalt enda eelistusele.

4

Vormi käte vahel toorjuustu-küpsise segust pallikesed ning veereta osa pallikesi läbi kookoshelveste, teine osa läbi kakaopulbri (või mõne muu sobiva kattematerjali). Aseta mõneks tunniks külmikusse ja trühvlid on valmis!

Koostisosad

Koostisosad
 200 g toorjuustu
 100 g valget šokolaadi
 100 g sidruniküpsiseid (näiteks Kalev)
 1 sidrun
 katteks kookoshelbeid/kakaopulbrit

Juhised

1

Alustuseks sulata vesivannil šokolaad. Sega omavahel toorjuust, sulatatud šokolaad, riivitud sidrunikoor ja 2 tl sidrunimahla.

2

Seejärel purusta küpsised ning sega toorjuustuseguga ühtlaseks massiks. Lase segul külmikus mõne tunni jooksul veidi tahkemaks muutuda, et trühvleid oleks mugavam vormida.

3

Kuna soovisin erinevaid maitseid, siis kasutasin kattena nii kookoshelbeid kui ka kakaopulbrit (veidi mõrkjama variandi jaoks). Kasutades kookoshelbeid on sidruni maitse palju intensiivsem, mõrkjas kakaopulber jätab sidruni küll veidi tahaplaanile, kuid annab see-eest hoopis teistsuguse maitsenüansi. Seega vali kate vastavalt enda eelistusele.

4

Vormi käte vahel toorjuustu-küpsise segust pallikesed ning veereta osa pallikesi läbi kookoshelveste, teine osa läbi kakaopulbri (või mõne muu sobiva kattematerjali). Aseta mõneks tunniks külmikusse ja trühvlid on valmis!

Notes

Hapukalt magusad sidrunitrühvlid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga