Domino küpsistest saab ühe vastupandamatu juustukoogi, mis valmib kiirelt ja lihtsalt ning vaid väheste koostisosadega.
Purusta köögikombainis 150 g küpsiseid, sega sulatatud võiga ja suru 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.
Täidise jaoks purusta ülejäänud küpsised noaga väiksemateks tükkideks (pane kõrvale 5 poolikut küpsist koogi peale kaunistuseks). Vahusta toorjuust ühtlaseks, sulata vesivannil valge šokolaad, lisa toorjuustule ja vahusta miksriga õrnalt läbi. Sega sisse purustatud küpsised, vala täidis koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ja aseta kõige peale kaunistuseks poolikud küpsised.
Hoia külmikus vähemalt 6 tundi (ideaalis üleöö). Kaunista lisaks meelepäraste marjade või millegi muuga.
Idee, et kasutada Domino küpsiseid juustukoogis, pärineb Ragne Värk toidublogist.
Koostisosad
Juhised
Purusta köögikombainis 150 g küpsiseid, sega sulatatud võiga ja suru 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.
Täidise jaoks purusta ülejäänud küpsised noaga väiksemateks tükkideks (pane kõrvale 5 poolikut küpsist koogi peale kaunistuseks). Vahusta toorjuust ühtlaseks, sulata vesivannil valge šokolaad, lisa toorjuustule ja vahusta miksriga õrnalt läbi. Sega sisse purustatud küpsised, vala täidis koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ja aseta kõige peale kaunistuseks poolikud küpsised.
Hoia külmikus vähemalt 6 tundi (ideaalis üleöö). Kaunista lisaks meelepäraste marjade või millegi muuga.
Idee, et kasutada Domino küpsiseid juustukoogis, pärineb Ragne Värk toidublogist.
Hei, kas siia koogi sisse võiks lisada ka vaarikaid? 🙂
Hei!
Ikka võib. Kui liiga palju lisada, ei hoia kook ilmselt enam hästi oma vormi, aga väiksem kogus sobib kindlasti hästi. 🙂
Tere. Sulatasin šokolaadi mikrokas, lasin jahtuda ja spets maitsesin, et ei ole soe kui toorjuustu sisse segasin, aga ikka läks segu tükki. Milles asi? ???????? maitstes tundus segu suht hapukas, ilmselt jääb magususest puudu ka sellepärast, et šokolaad üleni ära ei sulanud ????
Tere! Kõige kindlam on sulatada šokolaad vesivannil (siis tuleb muidugi jälgida, et šokolaadi sisse ei satuks vett, nii võib samuti tükki minna). Sulatatud šokolaadi võib täitsa soojana toorjuustuga segada, et šokolaad täiesti vedel oleks, seda tuleb aga teha kiirelt ja intensiivselt (miksri või vispliga).
Magususest siin koogis tõesti puudu ei tohiks jääda, valges šokolaadis on suhteliselt palju suhkrut ja lisaks tuleb täidisesse küpsisetükke. 🙂 Aga eks igaühe maitsemeeled ja eelistused ole erinevad.