Brita kook on alati peolaua ehteks. Lisaks ilusale välimusele maitseb see ka suurepäraselt, magus beseekiht ja hapukas vaarikatäidis muudavad selle lihtsalt vastupandamatuks. Koostasin retsepti väikese 20 cm läbimõõduga koogi jaoks, kes soovib suuremat, peab koguseid vastavalt suurendama.
Koogipõhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber ja sega kogu taigen ühtlaseks.
Beseekatte valmistamiseks vahusta munavalged kohevaks, lisa suhkur ja vahusta kuni segu on ühtlane ja tugev.
Vala pool koogipõhjast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja silu ühtlaseks (koogipõhja kiht jääb pigem õhuke). Sellele omakorda määri pool beseevahust, raputa peale pooled mandlilaastudest ja küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni beseekate on õrnalt pruunikas, kuid mitte kõrbenud. Teine kiht küpseta täpselt samamoodi (ülejäänud koogipõhja ja beseekatte materjaliga). Juhul kui põhjad on peale ahjust võtmist vormi küljes servadega kinni, on hea need enne vormist eemaldamist õhukese noaga vormi küljest lahti lõigata, nii ei murene põhjad külgedelt katki.
Lase põhjadel jahtuda ning valmista samal ajal täidis. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta kreem veel õrnalt (mõned sekundid) läbi. Lisa vaarikad. Aseta üks põhi koogialusele, sellele määri täidis ning teine koogipõhi aseta täidisele. Lase koogil kapis enne serveerimist seista, et tagada mahlasem tulemus. Ideaalis üleöö, kuid peaks piisama ka poolest päevast.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber ja sega kogu taigen ühtlaseks.
Beseekatte valmistamiseks vahusta munavalged kohevaks, lisa suhkur ja vahusta kuni segu on ühtlane ja tugev.
Vala pool koogipõhjast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja silu ühtlaseks (koogipõhja kiht jääb pigem õhuke). Sellele omakorda määri pool beseevahust, raputa peale pooled mandlilaastudest ja küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni beseekate on õrnalt pruunikas, kuid mitte kõrbenud. Teine kiht küpseta täpselt samamoodi (ülejäänud koogipõhja ja beseekatte materjaliga). Juhul kui põhjad on peale ahjust võtmist vormi küljes servadega kinni, on hea need enne vormist eemaldamist õhukese noaga vormi küljest lahti lõigata, nii ei murene põhjad külgedelt katki.
Lase põhjadel jahtuda ning valmista samal ajal täidis. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta kreem veel õrnalt (mõned sekundid) läbi. Lisa vaarikad. Aseta üks põhi koogialusele, sellele määri täidis ning teine koogipõhi aseta täidisele. Lase koogil kapis enne serveerimist seista, et tagada mahlasem tulemus. Ideaalis üleöö, kuid peaks piisama ka poolest päevast.