Banoffee kook kaerajahu ja kaerakreemiga

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Seda magusat banaani-karamelli ahvatlust saab teha ka täiesti nisuvabalt ja ilma rammusa vahukooreta. Vahustatav Tere kaerakreem sobib hästi koogile katteks ja kaerajahust saab mõnusalt krõbeda koogipõhja.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku40 minutit
Koogipõhi
 175 g kaerajahu
 50 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
 80 g võid
Täidis
 250 g keedetud kondenspiima (kondenspiima karamell)
 2 banaani
 150 ml vahustatavat kaerakreemi
 1 spl suhkrut
 kaunistuseks paar tükki šokolaadi
1

Koogipõhi tuleb eraldi valmis küpsetada. Sega sulatatud või omavahel segatud kuivainetega ning suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Silu küljed enamvähem sama kõrguseks ja servad sirgeks, nii jääb tulemus ilus. Küpseta koogipõhja 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni põhi on õrnalt pruunikas, kuid mitte kõrbenud. Samas ei tohiks küpsetada ka liiga vähe, sest nii võivad küljed liiga pehmeks jääda ja ei püsi vormist välja võttes koos. Lase põhjal jahtuda.

2

Samal ajal soojenda paksupõhjalises potis keedetud kondenspiima seni, kuni see on pehmemaks muutunud ja seda saab põhjale määrida. Jälgi, et põhja ei kõrbeks. Kui koogipõhi on jahtunud, määri sellele ettevaatlikult keedetud kondenspiim, selle peale viiluta banaanid ja banaanide peale omakorda suhkruga vahustatud kaerakreem (võid kasutada selleks tordipritsi või lihtsalt lusikat). Kaunista riivitud šokolaadiga.

Koostisosad

Koogipõhi
 175 g kaerajahu
 50 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
 80 g võid
Täidis
 250 g keedetud kondenspiima (kondenspiima karamell)
 2 banaani
 150 ml vahustatavat kaerakreemi
 1 spl suhkrut
 kaunistuseks paar tükki šokolaadi

Juhised

1

Koogipõhi tuleb eraldi valmis küpsetada. Sega sulatatud või omavahel segatud kuivainetega ning suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Silu küljed enamvähem sama kõrguseks ja servad sirgeks, nii jääb tulemus ilus. Küpseta koogipõhja 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni põhi on õrnalt pruunikas, kuid mitte kõrbenud. Samas ei tohiks küpsetada ka liiga vähe, sest nii võivad küljed liiga pehmeks jääda ja ei püsi vormist välja võttes koos. Lase põhjal jahtuda.

2

Samal ajal soojenda paksupõhjalises potis keedetud kondenspiima seni, kuni see on pehmemaks muutunud ja seda saab põhjale määrida. Jälgi, et põhja ei kõrbeks. Kui koogipõhi on jahtunud, määri sellele ettevaatlikult keedetud kondenspiim, selle peale viiluta banaanid ja banaanide peale omakorda suhkruga vahustatud kaerakreem (võid kasutada selleks tordipritsi või lihtsalt lusikat). Kaunista riivitud šokolaadiga.

Notes

Banoffee kook kaerajahu ja kaerakreemiga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga