Iirise kommid ja kreemjas Baileys liköör kohtuvad ühes rammusas juustukoogis.
Koogipõhja jaoks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia koogipõhja täidise valmistamise ajal külmikus, et see jahedamas tugevamaks muutuks.
Täidise jaoks pane kõigepealt želatiin külma veega paisuma (1 sl želatiinile lisa 4 sl vett). Sega toorjuust suhkru ja likööriga ühtlaseks. Vahusta vahukoor. Enne vahukoore lisamist sulata želatiin vesivannil ja vala õrnalt toorjuustu hulka ning sega/mikserda samal ajal kiiresti ühtlaseks (želatiin hakkab kiirelt tarduma ja võib tükki jääda). Viimasena lisa juurde vahukoor ja tükeldatud iirised. Jäta mõned tükeldatud iirised soovi korral kaunistamiseks.
Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt nii siledaks, kui võimalik (ideaalis spaatliga, mina kasutasin näiteks tordilabidat). Aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks tahenema. Et hiljem kooki lihtsamini vormist kätte saada, lõikasin õhukese noaga vormi külgedelt koogi õrnalt lahti enne, kui vormi lahti võtsin ja ümbrise eemaldasin (juhul kui kasutad samuti lahtikäivat vormi), nii ei hakka kook külgedelt pragunema ja tulemus jääb ilus sile. Lisaks iiristele lisasin katteks ka tükeldatud tumedat šokolaadi, mis sobib hästi kokku šokolaadiküpsistest koogipõhjaga ja annab magusale koogile maitsvalt mõrkja kontrasti.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja jaoks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia koogipõhja täidise valmistamise ajal külmikus, et see jahedamas tugevamaks muutuks.
Täidise jaoks pane kõigepealt želatiin külma veega paisuma (1 sl želatiinile lisa 4 sl vett). Sega toorjuust suhkru ja likööriga ühtlaseks. Vahusta vahukoor. Enne vahukoore lisamist sulata želatiin vesivannil ja vala õrnalt toorjuustu hulka ning sega/mikserda samal ajal kiiresti ühtlaseks (želatiin hakkab kiirelt tarduma ja võib tükki jääda). Viimasena lisa juurde vahukoor ja tükeldatud iirised. Jäta mõned tükeldatud iirised soovi korral kaunistamiseks.
Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt nii siledaks, kui võimalik (ideaalis spaatliga, mina kasutasin näiteks tordilabidat). Aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks tahenema. Et hiljem kooki lihtsamini vormist kätte saada, lõikasin õhukese noaga vormi külgedelt koogi õrnalt lahti enne, kui vormi lahti võtsin ja ümbrise eemaldasin (juhul kui kasutad samuti lahtikäivat vormi), nii ei hakka kook külgedelt pragunema ja tulemus jääb ilus sile. Lisaks iiristele lisasin katteks ka tükeldatud tumedat šokolaadi, mis sobib hästi kokku šokolaadiküpsistest koogipõhjaga ja annab magusale koogile maitsvalt mõrkja kontrasti.