Baileys juustukook iiristega

KategooriaRaskusasteKeskmine

Iirise kommid ja kreemjas Baileys liköör kohtuvad ühes rammusas juustukoogis.

Ettevalmistusaeg40 minutitAeg kokku40 minutit
Põhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 60 g võid
Täidis
 700 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 100 g suhkrut
 100 ml vahukoort
 1 spl želatiini
 100 ml Baileys likööri (võib ka rohkem, vastavalt maitsele)
 150 g iirise komme (soovitavalt pehmed iirised)
 veidi tumedat šokolaadi
1

Koogipõhja jaoks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia koogipõhja täidise valmistamise ajal külmikus, et see jahedamas tugevamaks muutuks.

2

Täidise jaoks pane kõigepealt želatiin külma veega paisuma (1 sl želatiinile lisa 4 sl vett). Sega toorjuust suhkru ja likööriga ühtlaseks. Vahusta vahukoor. Enne vahukoore lisamist sulata želatiin vesivannil ja vala õrnalt toorjuustu hulka ning sega/mikserda samal ajal kiiresti ühtlaseks (želatiin hakkab kiirelt tarduma ja võib tükki jääda). Viimasena lisa juurde vahukoor ja tükeldatud iirised. Jäta mõned tükeldatud iirised soovi korral kaunistamiseks.

3

Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt nii siledaks, kui võimalik (ideaalis spaatliga, mina kasutasin näiteks tordilabidat). Aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks tahenema. Et hiljem kooki lihtsamini vormist kätte saada, lõikasin õhukese noaga vormi külgedelt koogi õrnalt lahti enne, kui vormi lahti võtsin ja ümbrise eemaldasin (juhul kui kasutad samuti lahtikäivat vormi), nii ei hakka kook külgedelt pragunema ja tulemus jääb ilus sile. Lisaks iiristele lisasin katteks ka tükeldatud tumedat šokolaadi, mis sobib hästi kokku šokolaadiküpsistest koogipõhjaga ja annab magusale koogile maitsvalt mõrkja kontrasti.

Koostisosad

Põhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 60 g võid
Täidis
 700 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 100 g suhkrut
 100 ml vahukoort
 1 spl želatiini
 100 ml Baileys likööri (võib ka rohkem, vastavalt maitsele)
 150 g iirise komme (soovitavalt pehmed iirised)
 veidi tumedat šokolaadi

Juhised

1

Koogipõhja jaoks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia koogipõhja täidise valmistamise ajal külmikus, et see jahedamas tugevamaks muutuks.

2

Täidise jaoks pane kõigepealt želatiin külma veega paisuma (1 sl želatiinile lisa 4 sl vett). Sega toorjuust suhkru ja likööriga ühtlaseks. Vahusta vahukoor. Enne vahukoore lisamist sulata želatiin vesivannil ja vala õrnalt toorjuustu hulka ning sega/mikserda samal ajal kiiresti ühtlaseks (želatiin hakkab kiirelt tarduma ja võib tükki jääda). Viimasena lisa juurde vahukoor ja tükeldatud iirised. Jäta mõned tükeldatud iirised soovi korral kaunistamiseks.

3

Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt nii siledaks, kui võimalik (ideaalis spaatliga, mina kasutasin näiteks tordilabidat). Aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks tahenema. Et hiljem kooki lihtsamini vormist kätte saada, lõikasin õhukese noaga vormi külgedelt koogi õrnalt lahti enne, kui vormi lahti võtsin ja ümbrise eemaldasin (juhul kui kasutad samuti lahtikäivat vormi), nii ei hakka kook külgedelt pragunema ja tulemus jääb ilus sile. Lisaks iiristele lisasin katteks ka tükeldatud tumedat šokolaadi, mis sobib hästi kokku šokolaadiküpsistest koogipõhjaga ja annab magusale koogile maitsvalt mõrkja kontrasti.

Notes

Baileys juustukook iiristega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga