Apelsinimaitselised vastlakuklid

KategooriaRaskusasteKeskmine

Klassikalised vastlakuklid põneva apelsini maitsenüansiga.

Kogus17 portsjonit

Ettevalmistusaeg1 tundKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku1 tund 15 minutit

Pärmitaigen
 550 g nisujahu
 6 g kuivpärmi
 200 ml piima
 50 ml pressitud apelsinimahla
 3 tl riivitud apelsinikoort
 75 g võid
 1 muna
 100 g suhkrut
 näpuotsaga soola
Kreem
 400 ml vahukoort
 5 spl suhkrut
 1 tl vanillisuhkrut

1

Alustame pärmitaignast. Kes eelistab presspärmi, saab seda kuivpärmi asemel kasutada. Kõigepealt soojenda piim ja apelsinimahl käesoojaks (umbes 35-40 kraadi). Sega pärm poole kogusega jahust ning seejärel käesooja vedelikuga. Kindlasti sõelu jahu, nii jääb taigen kohevam! Sega ühtlaseks ja kergita massi umbes pool tundi soojas kohas.

2

Seejärel sega juurde muna, sulatatud (kuid veidi jahutatud) või, suhkur, sool, apelsinikoor ja ülejäänud jahu. Sõtku taigen ühtlaseks, kuni see lööb kausi küljest lahti, puista peale veidi jahu, kata rätiku või kilega ja pane 2-3-ks tunniks sooja kohta kerkima. Taigen peaks kerkima vähemalt kahekordseks.

3

Seejärel vormi tainast ühtlased pallikesed (umbes 50-60 g suurused, nii saad väikesed armsad kuklid), aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile veel veidikeseks kerkima.

4

Määri kerkinud kuklid lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-220 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on kuldpruunid.

5

Kui kuklid on jahtunud, valmista täidis. Tegin lihtsa vahukooretäidise, kuid väga maitsva tulemuse saab, kui lisada vahukoorele toorjuustu (samuti on täidis sel juhul tugevam). Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Täida kukkel võimalusel tordipritsiga, kui prits puudub, siis lihtsalt lusikaga. Kuklid on parimad värskena!

6

Algne retsept on pärit blogist toiduteemal.blogspot.com, täiendasin retsepti apelsiniga ja presspärmi asemel kasutasin kuivpärmi.

Koostisosad

Pärmitaigen
 550 g nisujahu
 6 g kuivpärmi
 200 ml piima
 50 ml pressitud apelsinimahla
 3 tl riivitud apelsinikoort
 75 g võid
 1 muna
 100 g suhkrut
 näpuotsaga soola
Kreem
 400 ml vahukoort
 5 spl suhkrut
 1 tl vanillisuhkrut

Juhised

1

Alustame pärmitaignast. Kes eelistab presspärmi, saab seda kuivpärmi asemel kasutada. Kõigepealt soojenda piim ja apelsinimahl käesoojaks (umbes 35-40 kraadi). Sega pärm poole kogusega jahust ning seejärel käesooja vedelikuga. Kindlasti sõelu jahu, nii jääb taigen kohevam! Sega ühtlaseks ja kergita massi umbes pool tundi soojas kohas.

2

Seejärel sega juurde muna, sulatatud (kuid veidi jahutatud) või, suhkur, sool, apelsinikoor ja ülejäänud jahu. Sõtku taigen ühtlaseks, kuni see lööb kausi küljest lahti, puista peale veidi jahu, kata rätiku või kilega ja pane 2-3-ks tunniks sooja kohta kerkima. Taigen peaks kerkima vähemalt kahekordseks.

3

Seejärel vormi tainast ühtlased pallikesed (umbes 50-60 g suurused, nii saad väikesed armsad kuklid), aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile veel veidikeseks kerkima.

4

Määri kerkinud kuklid lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-220 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on kuldpruunid.

5

Kui kuklid on jahtunud, valmista täidis. Tegin lihtsa vahukooretäidise, kuid väga maitsva tulemuse saab, kui lisada vahukoorele toorjuustu (samuti on täidis sel juhul tugevam). Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Täida kukkel võimalusel tordipritsiga, kui prits puudub, siis lihtsalt lusikaga. Kuklid on parimad värskena!

6

Algne retsept on pärit blogist toiduteemal.blogspot.com, täiendasin retsepti apelsiniga ja presspärmi asemel kasutasin kuivpärmi.

Apelsinimaitselised vastlakuklid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga