Lihtne ja klassikaline õunakook, mis sobib hästi sügisesse pühapäeva hommikusse.
Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.
Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.
Servings 8