Vaarika-mousse kook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Vaarika-mousse ehk vaarikavaht täidisena muudab koogi eriliselt õhuliseks. Krõbe küpsisepõhi ja suussulav šokolaadiglasuur sobivad kogu kombinatsiooni kui valatult. Lisaks on tegemist küpsetamata koogiga ning see valmib kiirelt ja lihtsalt!


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 75 g võid
Mousse täidis
 250 g vaarikaid (kasutasin külmutatud vaarikaid)
 150 g suhkrut
 150 g maitsestamata jogurtit
 400 ml vahukoort
 1 spl želatiini (pulbrit)
Glasuur
 100 g tumedat šokolaadi
 150 ml vahukoort

1

Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega see purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). Püreesta vaarikad suhkru ja maitsestamata jogurtiga ning vahusta eraldi kausis vahukoor. Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega vaarikapüreega hoolikalt läbi. Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö).

3

Järgmisel päeval valmista glasuur (kui täidis on valmistatud hommikul, võib glasuuriga katta juba ka õhtul). Selleks kuumuta vahukoor ja sulata selles tume šokolaad kuni moodustub ühtlane glasuur. Lase sellel jahtuda ja vala kook sellega üle. Kaunistuseks vali midagi meelepärast - marjad, pähklid vms.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 75 g võid
Mousse täidis
 250 g vaarikaid (kasutasin külmutatud vaarikaid)
 150 g suhkrut
 150 g maitsestamata jogurtit
 400 ml vahukoort
 1 spl želatiini (pulbrit)
Glasuur
 100 g tumedat šokolaadi
 150 ml vahukoort

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega see purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). Püreesta vaarikad suhkru ja maitsestamata jogurtiga ning vahusta eraldi kausis vahukoor. Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega vaarikapüreega hoolikalt läbi. Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö).

3

Järgmisel päeval valmista glasuur (kui täidis on valmistatud hommikul, võib glasuuriga katta juba ka õhtul). Selleks kuumuta vahukoor ja sulata selles tume šokolaad kuni moodustub ühtlane glasuur. Lase sellel jahtuda ja vala kook sellega üle. Kaunistuseks vali midagi meelepärast - marjad, pähklid vms.

Vaarika-mousse kook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga