Rammus vaarika brownie

KategooriaRaskusasteAlgaja

Idee ühendada vaarikad ja brownie sain Olga Kaju blogist, koostisosi ja koguseid kohandasin siis ise. Mahlased vaarikad tasakaalustavad hästi seda rammusat ja tummist kooki ning tulemuseks on üks vastupandamatu šokolaadine suutäis. Lisaks valmib see imelihtsalt ja lühikese ajaga!


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku40 minutit
Brownie taigen
 200 g võid
 100 g tumedat 70%-list šokolaadi
 200 g suhkrut
 3 muna
 130 g nisujahu
 35 g kakaopulbrit
 peotäis vaarikaid
Šokolaadiglasuur (soovi korral)
 25 g võid
 1 spl suhkrut
 1 spl kakaopulbrit
 1 spl piima
1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga ühtlaseks. Seejärel sulata või, lisa sulanud võisse tume šokolaad ja sega madalal kuumusel, kuni kogu segu on ühtlane ning seejärel sega see vahustatud munadega. Viimasena lisa omavahel segatud jahu ja kakaopulber ning sega kõik ühtlaseks taignaks.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm mõõtudega kandilisse küpsetusvormi, suru taignasse vaarikad ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Brownie on valmis, kui taigen on pealt kuiv ja seest mahlane.

3

Kui soovid katta brownie õrna šokolaadiglasuuriga, siis lase browniel kindlasti enne jahtuda. Sega omavahel madalal kuumusel kõik glasuuri koostisosad ja kuumuta seni, kui glasuur on ühtlane ja veidi paksemaks muutunud. Lase veidi jahtuda ning nirista browniele. Võid kaunistada lisaks ka pähklite või mandlilaastudega.
Selleks, et brownie oleks värske ja mahlane ka järgmisel päeval, soovitan säilitada seda suletud karbis või katta kilega.

Koostisosad

Brownie taigen
 200 g võid
 100 g tumedat 70%-list šokolaadi
 200 g suhkrut
 3 muna
 130 g nisujahu
 35 g kakaopulbrit
 peotäis vaarikaid
Šokolaadiglasuur (soovi korral)
 25 g võid
 1 spl suhkrut
 1 spl kakaopulbrit
 1 spl piima

Juhised

1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga ühtlaseks. Seejärel sulata või, lisa sulanud võisse tume šokolaad ja sega madalal kuumusel, kuni kogu segu on ühtlane ning seejärel sega see vahustatud munadega. Viimasena lisa omavahel segatud jahu ja kakaopulber ning sega kõik ühtlaseks taignaks.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm mõõtudega kandilisse küpsetusvormi, suru taignasse vaarikad ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Brownie on valmis, kui taigen on pealt kuiv ja seest mahlane.

3

Kui soovid katta brownie õrna šokolaadiglasuuriga, siis lase browniel kindlasti enne jahtuda. Sega omavahel madalal kuumusel kõik glasuuri koostisosad ja kuumuta seni, kui glasuur on ühtlane ja veidi paksemaks muutunud. Lase veidi jahtuda ning nirista browniele. Võid kaunistada lisaks ka pähklite või mandlilaastudega.
Selleks, et brownie oleks värske ja mahlane ka järgmisel päeval, soovitan säilitada seda suletud karbis või katta kilega.

Notes

Rammus vaarika brownie

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga