Vastapandamatult rammusast browniest saab kauni koogi, kui sellele lisada mõnusalt kohev kreem ja kaunistuseks värskeid marju, pähkleid või muid meelepäraseid lisandeid. Sobib ideaalselt mõrkja kohviga! Seda kooki soovitan kindlasti serveerida kohe peale valmimist, kui brownie on veel pehme ja mahlane.
Brownie valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks. Seejärel sulata või, lisa sulanud võisse tume šokolaad ja sega madalal kuumusel, kuni kogu segu on ühtlane ning seejärel sega see vahustatud munadega. Viimasena lisa omavahel segatud jahu ja kakaopulber ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Brownie on valmis, kui taigen on pealt kuiv ja seest mahlane.
Lase browniel veidi jahtuda, et külm kreem ei hakkaks kuumal koogil liialt sulama. Kreemi valmistamiseks vahusta kõigepealt vahukoor suhkruga kohevaks (kuid väldi kindlasti ülevahustamist). Seejärel lisa toorjuust/köögikreem ja vahusta veel õrnalt läbi, et kreem oleks ühtlane. Kanna kreem browniele ning kaunista vastavalt maitsele. Kuna kook ise on rammus ja magus, sobivad ideaalselt värsked marjad (näiteks hapukad vaarikad, punased sõstrad või hoopiski maasikad/mustikad).
Seda kooki soovitan serveerida võimalusel kohe peale valmimist, kuna brownie muutub külmikus kõvaks ja on kõige maitsvam, kui on veel õrnalt soe või seisnud mõned tunnid toatemperatuuril.
Koostisosad
Juhised
Brownie valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks. Seejärel sulata või, lisa sulanud võisse tume šokolaad ja sega madalal kuumusel, kuni kogu segu on ühtlane ning seejärel sega see vahustatud munadega. Viimasena lisa omavahel segatud jahu ja kakaopulber ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Brownie on valmis, kui taigen on pealt kuiv ja seest mahlane.
Lase browniel veidi jahtuda, et külm kreem ei hakkaks kuumal koogil liialt sulama. Kreemi valmistamiseks vahusta kõigepealt vahukoor suhkruga kohevaks (kuid väldi kindlasti ülevahustamist). Seejärel lisa toorjuust/köögikreem ja vahusta veel õrnalt läbi, et kreem oleks ühtlane. Kanna kreem browniele ning kaunista vastavalt maitsele. Kuna kook ise on rammus ja magus, sobivad ideaalselt värsked marjad (näiteks hapukad vaarikad, punased sõstrad või hoopiski maasikad/mustikad).
Seda kooki soovitan serveerida võimalusel kohe peale valmimist, kuna brownie muutub külmikus kõvaks ja on kõige maitsvam, kui on veel õrnalt soe või seisnud mõned tunnid toatemperatuuril.