Suvikõrvitsa-šokolaadikook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Miks mitte kasutada suvikõrvitsat ka magusate küpsetiste sees, maitset pole koogis tundagi ning suvikõrvits muudab magusa küpsetise ideaalselt mahlaseks. Seekord valmis brownie stiilis šokolaadikook, mahlane sisu ja katteks krõbedad mandlilaastud.


Kogus9 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku45 minutit

Koostisosad
 350 g riivitud suvikõrvitsat
 3 muna
 150 g suhkrut
 80 g võid
 225 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 4 spl kakaopulbrit (kanget, magustamata)
 peotäis mandlilaaste või purustatud pähkleid

1

Kõigepealt riivi suvikõrvits peene riiviga ja pigista sellest vedelik välja. Seejärel vahusta munad suhkruga, lisa riivitud suvikõrvits, omavahel segatud kuivained ja viimasena sulatatud või. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm suurusega kandilisse küpsetusvormi. Kata mandlilaastude või pähklitega ja küpseta 180-kraadises ahjus (ideaalis pöördõhuga) 25 minutit. Lase koogil jahtuda ja serveeri pigem soojalt. Hea idee on kooki serveerida näiteks vanillijäätisega.

Koostisosad

Koostisosad
 350 g riivitud suvikõrvitsat
 3 muna
 150 g suhkrut
 80 g võid
 225 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 4 spl kakaopulbrit (kanget, magustamata)
 peotäis mandlilaaste või purustatud pähkleid

Juhised

1

Kõigepealt riivi suvikõrvits peene riiviga ja pigista sellest vedelik välja. Seejärel vahusta munad suhkruga, lisa riivitud suvikõrvits, omavahel segatud kuivained ja viimasena sulatatud või. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm suurusega kandilisse küpsetusvormi. Kata mandlilaastude või pähklitega ja küpseta 180-kraadises ahjus (ideaalis pöördõhuga) 25 minutit. Lase koogil jahtuda ja serveeri pigem soojalt. Hea idee on kooki serveerida näiteks vanillijäätisega.

Suvikõrvitsa-šokolaadikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga