Miks mitte kasutada suvikõrvitsat ka magusate küpsetiste sees, maitset pole koogis tundagi ning suvikõrvits muudab magusa küpsetise ideaalselt mahlaseks. Seekord valmis brownie stiilis šokolaadikook, mahlane sisu ja katteks krõbedad mandlilaastud.
Kõigepealt riivi suvikõrvits peene riiviga ja pigista sellest vedelik välja. Seejärel vahusta munad suhkruga, lisa riivitud suvikõrvits, omavahel segatud kuivained ja viimasena sulatatud või. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm suurusega kandilisse küpsetusvormi. Kata mandlilaastude või pähklitega ja küpseta 180-kraadises ahjus (ideaalis pöördõhuga) 25 minutit. Lase koogil jahtuda ja serveeri pigem soojalt. Hea idee on kooki serveerida näiteks vanillijäätisega.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt riivi suvikõrvits peene riiviga ja pigista sellest vedelik välja. Seejärel vahusta munad suhkruga, lisa riivitud suvikõrvits, omavahel segatud kuivained ja viimasena sulatatud või. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm suurusega kandilisse küpsetusvormi. Kata mandlilaastude või pähklitega ja küpseta 180-kraadises ahjus (ideaalis pöördõhuga) 25 minutit. Lase koogil jahtuda ja serveeri pigem soojalt. Hea idee on kooki serveerida näiteks vanillijäätisega.