Printimise sätted:

Suvikõrvitsa plaadipirukas

Kogus16 portsjonitEttevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku50 minutit

Kuna aed uputab juba suvikõrvitsatest, valmis seekord midagi hooajalist. Suvikõrvitsast saab ideaalse mahlase plaadipiruka. Kuna tegemist on põhjata pirukaga, on selle valmistamine ääretult lihtne, vaja vaid koostisosad tükeldada, kokku segada ja ahju visata.

Koostisosad
 1 kg tükeldatud suvikõrvitsat
 2 sibulat
 pool paprikat
 peotäis kirsstomateid
 200 g riivjuustu
 150 g singikuubikuid
 200 g jahu
 5 spl oliivõli
 5 muna
 50 ml piima
 1 tl soola (või rohkem, maitse järgi)
 veidi tilli või muud maitserohelist
1

Haki suvikõrvits kuubikuteks ja tükelda sibul, paprika ning kirsstomatid. Sega need suures kausis riivjuustu, singikuubikute ja peeneks tükeldatud tilliga. Lisa jahu, sool ja õli, sega kõik ühtlaseks ja vala segu ahjuplaadile.

2

Klopi munad piimaga ning vala ühtlaselt ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt.

Nutrition Facts

Servings 16