Printimise sätted:

Rabarberikook rukkijahu ja kakaoga

Kogus8 portsjonitEttevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku55 minutit

See nisuvaba, tummise ja krõbeda kattega rabarberikook sobib hästi ka plaadikoogiks. Sel juhul tuleb koguseid lihtsalt kõvasti suurendada (suure plaadi puhul näiteks neljakordistada). Minul valmis pisike 20 cm läbimõõduga madal kook, et kasutada ära kappi seisma jäänud kohupiim ja leida rakendust koduaia rabarberitele.

Põhi
 100 g toasooja võid
 50 g suhkrut
 150 g täistera rukkijahu
 2 spl kakaopulbrit
Täidis
 1 muna
 200 g kohupiima
 50 g suhkrut
 200 g kooritud ja tükeldatud rabarberit
 veidi kaneeli
1

Sega omavahel kakao ja rukkijahu. Näpi toasoe või koos jahu, kakao ja suhkruga ühtlaseks massiks. Olen lõiganud või enne väikesteks kuubikuteks, nii on lihtsam. Suru 2/3 massist küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.

2

Seejärel vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, kooritud ja tükeldatud rabarber ning veidi kaneeli. Kuna kohupiimas oli juba suhkrut sees (umbes 30 g), lisasin seda täidisesse pigem vähe. Reguleeri suhkru kogust vastavalt kohupiimale, mida kasutad. Kui armastad pigem magusaid kooke, lisa suhkrut rohkem, sest sellise kogusega jääb kook pigem vähemagus ja kakao lisab mõrkjat nüanssi, kuid mulle selline kombinatsioon kuidagi väga meeldis.

3

Vala segu põhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, parimad maitsed tulevad esile just külmana ning kook võib soojalt lahti lõigates kergesti laguneda.

Nutrition Facts

Servings 8