Printimise sätted:

Rabarberikook apelsini ja iirisega

Kogus8 portsjonitEttevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Magus ja krõbe iirisekate tasakaalustab hästi seda mahlast rabarberi-apelsinikooki. Üks lihtsamaid rabarberikooke mu blogis, kuid ääretult huvitav maitsekooslus ja kook lausa sulab suus.

Koostisosad
 400 g rabarberit
 1 keskmise suurusega apelsin
 170 g suhkrut
 150 g võid
 2 muna
 165 g nisujahu
 1,5 tl küpsetuspulbrit
 70 g pehmeid iirisekomme
1

Lõika rabarber väiksemateks tükkideks, sega 40 g suhkru ja riivitud apelsinikoorega.

2

Taigna valmistamiseks vahusta toasoe või ülejäänud suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ja lisa võivahule. Viimasena lisa juurde apelsinimahl ja sega taigen ühtlaseks. Jälgi taigna paksust - kuna apelsinid on erineva mahlasisalduse ja suurusega, siis lisa vajadusel veidi jahu, et taigen liiga vedel ei jääks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga vormi ja kata rabarberitükkidega (suru osa rabarberitükke tugevamalt taigna sisse, et kõik ära mahuksid). Küpseta 190-kraadises ahjus 40 minutit.

3

Samal ajal lõika iirisekommid väiksemateks tükkideks. Võta kook ahjust, puista ühtlaselt peale iirisekommid ja küpseta 190-kraadises ahjus veel 10 minutit, kuni iirisekate on ühtlasemaks sulanud. Jahtudes muutub kate mõnusalt krõbedaks. Enne serveerimist lase koogil mitu tundi jahtuda.

Nutrition Facts

Servings 8