Hapukas sidrunikreem ja magus ning mahlane porgandibiskviit moodustavad taaskord ühe huvitava ja tõeliselt maitsva koosluse. Kook sobib oma rõõmsate värvitoonidega ideaalselt saabunud kevadesse. 🙂
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde sulatatud või ja riivitud porgand. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit (biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud puutikk jääb kuivaks).
Kuni biskviit on ahjus, valmista sidrunivõie, mille retsepti leidsin Nami-Nami lehelt. Antud retseptist saab umbes 400 g sidrunivõiet, mis üle jääb, saab mujal kasutada. Koori sidrunilt koor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta.
Kui sidrunivõie on jahtunud, sega see kohupiimakreemiga. Reguleeri sidrunivõide ja kohupiimakreemi kogust vastavalt maitsele, et saaksid täpselt enda jaoks sobiva hapuka kreemi. Lõika jahtunud biskviit pooleks (kui biskviit on piisavalt kõrgeks kerkinud, siis isegi kolmeks kihiks), immuta mõlemat põhja hoolikalt piimaga, nii jääb kook mahlasem. Määri umbes pool täidisest esimesele biskviidi kihile, teine osa täidisest teisele biskviidi kihile koogi katteks. Kaunista riivitud sidrunikoore, kookoshelveste või muu meelepärasega ja hoia kooki enne serveerimist terve päeva või üleöö külmikus.
Koostisosad
Juhised
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde sulatatud või ja riivitud porgand. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit (biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud puutikk jääb kuivaks).
Kuni biskviit on ahjus, valmista sidrunivõie, mille retsepti leidsin Nami-Nami lehelt. Antud retseptist saab umbes 400 g sidrunivõiet, mis üle jääb, saab mujal kasutada. Koori sidrunilt koor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta.
Kui sidrunivõie on jahtunud, sega see kohupiimakreemiga. Reguleeri sidrunivõide ja kohupiimakreemi kogust vastavalt maitsele, et saaksid täpselt enda jaoks sobiva hapuka kreemi. Lõika jahtunud biskviit pooleks (kui biskviit on piisavalt kõrgeks kerkinud, siis isegi kolmeks kihiks), immuta mõlemat põhja hoolikalt piimaga, nii jääb kook mahlasem. Määri umbes pool täidisest esimesele biskviidi kihile, teine osa täidisest teisele biskviidi kihile koogi katteks. Kaunista riivitud sidrunikoore, kookoshelveste või muu meelepärasega ja hoia kooki enne serveerimist terve päeva või üleöö külmikus.