Ploomi-kohupiimakook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Klassikaline purukook ploomide ja kohupiimaga valmib imelihtsalt. Krõbe kate ja mahlane sisu moodustavad maitsva koosluse.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku55 minutit

Koogipõhi
 100 g võid
 80 g suhkrut
 200 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 300 g vanilje kohupiimapastat
 2 muna
 4 spl suhkrut (või vähem, maitse järgi)
 2 spl nisujahu
 300 g puhastatud ja tükeldatud ploome

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Viimasena lisa puhastatud ja tükeldatud ploomid ning vala täidis koogipõhjale. Täidisele puista ülejäänud puru.

3

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit (viimased 15 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Koostisosad

Koogipõhi
 100 g võid
 80 g suhkrut
 200 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 300 g vanilje kohupiimapastat
 2 muna
 4 spl suhkrut (või vähem, maitse järgi)
 2 spl nisujahu
 300 g puhastatud ja tükeldatud ploome

Juhised

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Viimasena lisa puhastatud ja tükeldatud ploomid ning vala täidis koogipõhjale. Täidisele puista ülejäänud puru.

3

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit (viimased 15 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Ploomi-kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga