Kreemjad ja õhulised mousse koogid on aina rohkem mu südame võitnud. Mitte vaid seetõttu, et need mulle maitsevad, vaid ka nende lihtsuse tõttu. Ka kaunistamise osas jätsin koogi seekord lihtsaks, erk värv muudab koogi juba niigi kirevaks ja kauniks.
Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega see purustatud küpsistega ja suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). 1 spl želatiini jätab koogi tekstuuri mõnusalt õhuliseks ja kreemjaks, tugevama tekstuuri jaoks kasuta 1,5 spl želatiini. Püreesta mustikad suhkruga ning vahusta eraldi kausis vahukoor. Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega mustikapüreega hoolikalt läbi. Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö). Enne serveerimist kaunista kook mustikatega.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega see purustatud küpsistega ja suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). 1 spl želatiini jätab koogi tekstuuri mõnusalt õhuliseks ja kreemjaks, tugevama tekstuuri jaoks kasuta 1,5 spl želatiini. Püreesta mustikad suhkruga ning vahusta eraldi kausis vahukoor. Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega mustikapüreega hoolikalt läbi. Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö). Enne serveerimist kaunista kook mustikatega.
Mm, õige magus kook ☺