Selles koogis on kombinatsioon kange kohviga immutatud rammusast šokolaadibiskviidist, mahlasest kohupiimast ja magusast šokolaadikreemist.
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained (sõelusin esmalt, et kohevam tulemus saada) ja lisa vähehaaval munavahule. Sega ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Jahuta biskviit ja lõika kolmeks.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimapastaga. Aseta esimene biskviidikiht tordialusele, immuta kohviga ja määri sellele pool täidisest. Aseta teine kiht, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Kõige peale aseta kolmas kiht ning immuta ka see.
Seejärel valmista kreem. Selleks kuumuta paksupõhjalises potis või ja vahukoor, kuni või on sulanud. Sega sisse tume šokolaad ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kogu segu on ühtlane. Jahuta toatemperatuurini ja seejärel vahusta segu kreemjaks (kreemi moodustumiseks tuleb päris pikalt vahustada, varu aega ja kannatust).
Kata kook kreemiga ning kui soovid koogipritsiga kaunistada, lase pritsimiseks jäänud kreemil külmas veidi tahkuda, nii jääb tulemus pritsides ilusam. Üleöö külmikus seistes muutub kreem tugevaks ja biskviit mahlaseks.
Võtsin eeskuju Toidutare lehel oleva Mahlase cappuccino-tordi retseptist ning tegin veidi muudatusi ja kreemi valmistasin eraldi Toidutare siidise šokolaadikreemi retsepti järgi. Tulemuseks siis selline kooslus.
Koostisosad
Juhised
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained (sõelusin esmalt, et kohevam tulemus saada) ja lisa vähehaaval munavahule. Sega ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Jahuta biskviit ja lõika kolmeks.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimapastaga. Aseta esimene biskviidikiht tordialusele, immuta kohviga ja määri sellele pool täidisest. Aseta teine kiht, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Kõige peale aseta kolmas kiht ning immuta ka see.
Seejärel valmista kreem. Selleks kuumuta paksupõhjalises potis või ja vahukoor, kuni või on sulanud. Sega sisse tume šokolaad ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kogu segu on ühtlane. Jahuta toatemperatuurini ja seejärel vahusta segu kreemjaks (kreemi moodustumiseks tuleb päris pikalt vahustada, varu aega ja kannatust).
Kata kook kreemiga ning kui soovid koogipritsiga kaunistada, lase pritsimiseks jäänud kreemil külmas veidi tahkuda, nii jääb tulemus pritsides ilusam. Üleöö külmikus seistes muutub kreem tugevaks ja biskviit mahlaseks.
Võtsin eeskuju Toidutare lehel oleva Mahlase cappuccino-tordi retseptist ning tegin veidi muudatusi ja kreemi valmistasin eraldi Toidutare siidise šokolaadikreemi retsepti järgi. Tulemuseks siis selline kooslus.