Mõrkjas cappuccino tort

KategooriaRaskusasteKeskmine

Selles koogis on kombinatsioon kange kohviga immutatud rammusast šokolaadibiskviidist, mahlasest kohupiimast ja magusast šokolaadikreemist.

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit
Biskviitpõhi
 4 muna
 150 g suhkrut
 65 g nisujahu
 2 spl kartulitärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
 5 spl kakaopulbrit
 immutamiseks tass kanget kohvi
Täidis
 300 g kohupiimapastat
 100 ml vahukoort
 4 spl suhkrut
Šokolaadikreem
 200 g tumedat šokolaadi
 100 ml vahukoort
 50 g võid
1

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained (sõelusin esmalt, et kohevam tulemus saada) ja lisa vähehaaval munavahule. Sega ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Jahuta biskviit ja lõika kolmeks.

2

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimapastaga. Aseta esimene biskviidikiht tordialusele, immuta kohviga ja määri sellele pool täidisest. Aseta teine kiht, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Kõige peale aseta kolmas kiht ning immuta ka see.

3

Seejärel valmista kreem. Selleks kuumuta paksupõhjalises potis või ja vahukoor, kuni või on sulanud. Sega sisse tume šokolaad ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kogu segu on ühtlane. Jahuta toatemperatuurini ja seejärel vahusta segu kreemjaks (kreemi moodustumiseks tuleb päris pikalt vahustada, varu aega ja kannatust).

4

Kata kook kreemiga ning kui soovid koogipritsiga kaunistada, lase pritsimiseks jäänud kreemil külmas veidi tahkuda, nii jääb tulemus pritsides ilusam. Üleöö külmikus seistes muutub kreem tugevaks ja biskviit mahlaseks.
Võtsin eeskuju Toidutare lehel oleva Mahlase cappuccino-tordi retseptist ning tegin veidi muudatusi ja kreemi valmistasin eraldi Toidutare siidise šokolaadikreemi retsepti järgi. Tulemuseks siis selline kooslus.

Koostisosad

Biskviitpõhi
 4 muna
 150 g suhkrut
 65 g nisujahu
 2 spl kartulitärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
 5 spl kakaopulbrit
 immutamiseks tass kanget kohvi
Täidis
 300 g kohupiimapastat
 100 ml vahukoort
 4 spl suhkrut
Šokolaadikreem
 200 g tumedat šokolaadi
 100 ml vahukoort
 50 g võid

Juhised

1

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained (sõelusin esmalt, et kohevam tulemus saada) ja lisa vähehaaval munavahule. Sega ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Jahuta biskviit ja lõika kolmeks.

2

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimapastaga. Aseta esimene biskviidikiht tordialusele, immuta kohviga ja määri sellele pool täidisest. Aseta teine kiht, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Kõige peale aseta kolmas kiht ning immuta ka see.

3

Seejärel valmista kreem. Selleks kuumuta paksupõhjalises potis või ja vahukoor, kuni või on sulanud. Sega sisse tume šokolaad ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kogu segu on ühtlane. Jahuta toatemperatuurini ja seejärel vahusta segu kreemjaks (kreemi moodustumiseks tuleb päris pikalt vahustada, varu aega ja kannatust).

4

Kata kook kreemiga ning kui soovid koogipritsiga kaunistada, lase pritsimiseks jäänud kreemil külmas veidi tahkuda, nii jääb tulemus pritsides ilusam. Üleöö külmikus seistes muutub kreem tugevaks ja biskviit mahlaseks.
Võtsin eeskuju Toidutare lehel oleva Mahlase cappuccino-tordi retseptist ning tegin veidi muudatusi ja kreemi valmistasin eraldi Toidutare siidise šokolaadikreemi retsepti järgi. Tulemuseks siis selline kooslus.

Notes

Mõrkjas cappuccino tort

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga