Õunahooajal lausa kohustuslikud! Mahlased õunamuffinid soolaka karamellikastmega.
Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks ja sega kaneeli ning vähese suhkruga. Seejärel vahusta munad suhkruga. Sega munavahule sulatatud või, piim, omavahel segatud kuivained ja sega kõik ühtlaseks.
Sega taignasse 2/3 tükeldatud õunakuubikutest. Jaga taigen võrdselt 12 muffinivormi vahel ja kõige peale puista ülejäänud õunakuubikud. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Samal ajal valmista soolakaramelli kaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kui karamelli kaste on värvuselt liiga kollakas ja soovid tumedamat tulemust, siis võib kastmele lisada pool tl kakaopulbrit ja saab ilusama värvitooni. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase kastmel veidi jahtuda ja nirista muffinitele. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni segu on ühtlane. Muffinid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult.
Koostisosad
Juhised
Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks ja sega kaneeli ning vähese suhkruga. Seejärel vahusta munad suhkruga. Sega munavahule sulatatud või, piim, omavahel segatud kuivained ja sega kõik ühtlaseks.
Sega taignasse 2/3 tükeldatud õunakuubikutest. Jaga taigen võrdselt 12 muffinivormi vahel ja kõige peale puista ülejäänud õunakuubikud. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Samal ajal valmista soolakaramelli kaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kui karamelli kaste on värvuselt liiga kollakas ja soovid tumedamat tulemust, siis võib kastmele lisada pool tl kakaopulbrit ja saab ilusama värvitooni. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase kastmel veidi jahtuda ja nirista muffinitele. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni segu on ühtlane. Muffinid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult.