Mahlane rabarberi-pohlakook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Rabarberihooaeg on kohe algamas ja sellega seoses mõtlesin välja midagi uut, mida sel hooajal proovida. Kook on krõbeda põhjaga ja mahlase täidisega, lisaks saab seda valmistada ka täiesti ilma nisujahuta, kasutades koogipõhjas vaid kaerajahu. Kellele ei meeldi mõrkjad pohlad, võivad need asendada maasikate, vaarikate või muude marjadega.


Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku50 minutit

Koogipõhi
 100 g võid
 50 g suhkrut
 100 g kaerajahu
 100 g nisujahu (võib kasutada ka ainult kaerajahu, sel juhul 200 g)
 1 muna
Täidis
 400 g hapukoort
 2 muna
 100 g suhkrut
 200 g tükeldatud rabarberit
 peotäis pohli või muid marju

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või suhkru ja jahuga (kas siis nisu- ja kaerajahu seguga või ainult kaerajahuga). Viimasena sega sisse muna ja suru taigen 24 cm läbimõõduga vormi põhjale ja külgedele.

2

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Vala segu koogipõhjale. Tükelda rabarber ja sega kõigepealt suhkru ja kaneeliga. Seejärel puista rabarberitükid täidisele ning lisa peotäis marju. Pohlad annavad koogile veidi mõrkja, kuid erksa maitse, soovi korral vaheta pohlad mõne magusama marja vastu.

3

Küpseta kooki 200-kraadises pöördõhuga ahjus 20-30 minutit, kuni kook on servadest kuldpruun ja täidis on jõudnud veidi kerkida. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda, kuna parimad maitsed tulevad esile just külmana.

Koostisosad

Koogipõhi
 100 g võid
 50 g suhkrut
 100 g kaerajahu
 100 g nisujahu (võib kasutada ka ainult kaerajahu, sel juhul 200 g)
 1 muna
Täidis
 400 g hapukoort
 2 muna
 100 g suhkrut
 200 g tükeldatud rabarberit
 peotäis pohli või muid marju

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või suhkru ja jahuga (kas siis nisu- ja kaerajahu seguga või ainult kaerajahuga). Viimasena sega sisse muna ja suru taigen 24 cm läbimõõduga vormi põhjale ja külgedele.

2

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Vala segu koogipõhjale. Tükelda rabarber ja sega kõigepealt suhkru ja kaneeliga. Seejärel puista rabarberitükid täidisele ning lisa peotäis marju. Pohlad annavad koogile veidi mõrkja, kuid erksa maitse, soovi korral vaheta pohlad mõne magusama marja vastu.

3

Küpseta kooki 200-kraadises pöördõhuga ahjus 20-30 minutit, kuni kook on servadest kuldpruun ja täidis on jõudnud veidi kerkida. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda, kuna parimad maitsed tulevad esile just külmana.

Mahlane rabarberi-pohlakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga