Magusalt rammus karamellikook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Seekord sai magusaisu peletamiseks valmistatud üks tõeline kaloripomm. Kuid nagu taoliste kookidega ikka on, piisas selleks vaid ühest tükikesest! Kook on kreemja täidise ja krõbeda küpsisepõhjaga, boonuseks on sisse peidetud iirisekomme, mida kasutasin ka kaunistuseks koogi kattena. Kes soovib tasakaalustamiseks midagi värsket lisada, soovitan kattena kasutada hoopis marju.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitAeg kokku20 minutit

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (eelistatult Selga)
 75 g võid
Täidis
 600 g kohupiimakreemi (võib asendada ka toorjuustuga, sel juhul želatiini kogust vähendada)
 2 pakki Jaani kondenspiimakaramelli (380 g)
 1 spl želatiini
 100 g pehmeid iiriseid

1

Koogipõhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Soovi korral jäta üks küpsis koogile kaunistuseks. Suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ning hoia seda täidise valmistamise ajal külmikus.

2

Seejärel pane želatiin vähese veega paisuma (1 spl želatiini jaoks kasuta 4 spl külma vett). Sega kohupiimakreem kondenspiimakaramelliga ühtlaseks. Tükelda vahepeal ka iirisekommid, mis viimasena täidisesse lisada (jäta osa tükeldatud kommidest kaunistuseks).

3

Sulata želatiin vesivannil, lisa vähehaaval täidisesse samal ajal täidist hoolikalt segades, et želatiin tükki ei läheks. Viimasena sega sisse tükeldatud iirisekommid, vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse järgmise hommikuni tarduma (kui valmistad koogi hommikul, saab seda serveerida juba õhtul). Kaunista kook vastavalt maitsele, kas värskete marjadega magususe tasakaalustamiseks või purustatud küpsiste ja tükeldatud iiristega.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (eelistatult Selga)
 75 g võid
Täidis
 600 g kohupiimakreemi (võib asendada ka toorjuustuga, sel juhul želatiini kogust vähendada)
 2 pakki Jaani kondenspiimakaramelli (380 g)
 1 spl želatiini
 100 g pehmeid iiriseid

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Soovi korral jäta üks küpsis koogile kaunistuseks. Suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ning hoia seda täidise valmistamise ajal külmikus.

2

Seejärel pane želatiin vähese veega paisuma (1 spl želatiini jaoks kasuta 4 spl külma vett). Sega kohupiimakreem kondenspiimakaramelliga ühtlaseks. Tükelda vahepeal ka iirisekommid, mis viimasena täidisesse lisada (jäta osa tükeldatud kommidest kaunistuseks).

3

Sulata želatiin vesivannil, lisa vähehaaval täidisesse samal ajal täidist hoolikalt segades, et želatiin tükki ei läheks. Viimasena sega sisse tükeldatud iirisekommid, vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse järgmise hommikuni tarduma (kui valmistad koogi hommikul, saab seda serveerida juba õhtul). Kaunista kook vastavalt maitsele, kas värskete marjadega magususe tasakaalustamiseks või purustatud küpsiste ja tükeldatud iiristega.

Magusalt rammus karamellikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga