Printimise sätted:

Maasika-šokolaaditort rukkibiskviidiga

Kogus8 portsjonitEttevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku50 minutit

Koduaia maasikad on maailma parimad. Et mitte niigi lühikest maasikahooaega raisku lasta, pidin midagi uut ka blogisse lisama. Kakaone rukkibiskviit sobib maasikatega nii hästi kokku, lisaks on see tavalise nisubiskviidiga võrreldes kergem ja tervislikum. Tegin seekord pisikese 20 cm läbimõõduga tordi, kes soovib laiemat või kõrgemat, peab koguseid kahekordistama.

Rukkibiskviit
 2 muna
 80 g suhkrut
 1,5 spl täistera rukkijahu
 0,5 spl kartulitärklist
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 veidi piima immutamiseks
Täidis
 200 ml vahukoort
 400 g kohupiima
 2 spl suhkrut
 peotäis maasikaid (vahele)
 kaunistuseks teine peotäis maasikaid
 kaunistuseks 1 rida šokolaadi
1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao, tärklis ja küpsetuspulber, lisa munavahule ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks. Vala pool taignast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tee sama ka järelejäänud taignaga, nii saad kaks kihti biskviiti.

2

Kuni biskviidid jahtuvad, valmista täidis. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Kuna kohupiimas oli juba suhkur sees, lisasin seda täidisesse vähe, vajadusel lisa suhkrut rohkem.

3

Aseta koogialusele esimene biskviidikiht, immuta seda veidi piimaga ja määri sellele ühtlaselt pool täidisest ja viiluta täidisele peotäis maasikaid. Seejärel aseta peale teine biskviit, immuta samamoodi piimaga ja määri sellele ülejäänud täidis ja kaunista hakitud šokolaadi ja poolikute maasikatega. Kook on parim alles järgmisel päeval, kui biskviit on jõudnud mahlasemaks muutuda.

Nutrition Facts

Servings 0