Printimise sätted:

Laimi-juustukook šokolaadises kattes

Kogus10 portsjonitEttevalmistusaeg40 minutit

Üks erksalt hapukas laimi-juustukook sobib hästi kevadesse. Olin juba unustanud, kui suurepäraselt maitseb magusa ja hapu kooslus ühes koogis.

Põhi
 150 g šokolaadiküpsiseid
 50 g võid
Täidis
 500 g toorjuustu
 100 ml vahukoort (35%)
 100 g suhkrut (kuni 150 g, maitse järgi)
 3 laimi
 1 spl želatiini (1 spl pulbrit vastab umbes 5-le želatiinilehele)
Šokolaadiglasuur
 50 g võid
 4 spl suhkrut
 2 spl kakaopulbrit
 3 spl piima
 1 spl konjakit/likööri (võib ka lisamata jätta ja asendada sama koguse piimaga)
1

Sulata või, sega purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.

2

Seejärel pane želatiin vähese külma veega paisuma. Želatiini kogust reguleeri vastavalt sellele, kui tugeva tekstuuriga kooki soovid. 1 sl želatiini paisutamiseks kasutatakse tavaliselt 4 sl vett.

3

Riivi laimidelt koor ja pressi välja mahl. Vahusta vahepeal ka vahukoor. Sega toorjuust suhkru, laimi mahla ja riivitud koorega ning sega vispliga ühtlaseks või mikserda õrnalt läbi.

4

Seejärel sulata vesivannil paisunud želatiin ja sega/mikserda täidisesse (võimalikult kiirelt, et želatiin täidises tükiliseks ei jääks). Viimasena sega juurde vahukoor, nii jääb kogu täidis kohevam ja õhulisem. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki kapis üleöö, kuni täidis on täielikult tahkunud.

5

Järgmisel päeval valmista glasuur. Sega paksupõhjalises potis kõik glasuuri koostisained ja kuumuta õrnal kuumusel kuni glasuur on veidi paksenenud. Jahuta mõned minutid, sega uuesti ühtlaselt läbi ja vala õrnalt koogile (kuum glasuur võib täidist servadest veidi sulatama hakata). Samuti hakkab glasuur külmal koogil kiirelt tahkuma, seetõttu ei saa glasuuri peale koogile valamist enam palju siluda, tegutse kiirelt.

6

Seejärel aseta kook koheselt külmikusse, et täidis tahkuks ja kaunista hiljem vastavalt maitsele.

Nutrition Facts

Servings 10