Printimise sätted:

Kukeseene-lehttaignapirukas

Kogus12 portsjonitEttevalmistusaeg1 tundKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund 30 minutit

Mahlane kukeseenetäidis krõbedal lehttaigna põhjal - täiuslik kooslus!

Koostisosad
 500 g pärmi-lettaigent
 250 g kukeseeni (praetud seente kogus)
 1 suur sibul
 võid praadimiseks
 2 muna
 200 g hapukoort
 100 g riivjuustu
 tilli, peterselli
 soola, pipart
1

Kõigepealt prae kukeseened võis, kuni tekkinud vesi on aurustunud. Seejärel lisa tükeldatud sibul ja prae, kuni nii sibul kui kukeseened on parajalt küpsenud (kuid siiski veel mahlased).

2

Sega munad hapukoore, riivjuustu, soola, pipra ja maitserohelisega. Aseta lehttaigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et kõik taigna servad jääksid kõrgemale ja takistaksid täidise voolamist plaadile (juhul kui lehttaigen on ahjuplaadist väiksem, rulli taigna servad sissepoole, et tekiksid kõrgemad servad).

3

Laota praetud kukeseened (sibulaga) ühtlaselt lehttaignale ja vala neile täidis. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud. Küpsetis on maitsev nii soojalt kui ka jahtunult.

Nutrition Facts

Servings 0