Printimise sätted:

Konjaki-šokolaadikook

Kogus10 portsjonitEttevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit

Kui koos on juba konjak, tume šokolaad ja vahukoor, ei ole võimalik koogiga väga kergesti liiale minna. Rammusa suutäiega saab päris kiiresti magusaisu leevendatud.

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid
 50 g võid
Täidis
 600 g toorjuustu
 100 ml vahukoort
 400 g tumedat šokolaadi (soovitavalt 56% bitter, mitte kangem)
 50 g (kuni 60 g) suhkrut (maitse järgi)
 3 spl konjakit
Kate
 100 ml vahukoort
 2 spl suhkrut
 5 tl vanillisuhkrut
 veidi kakaopulbrit peale söelumiseks
 marju
1

Põhja valmistamiseks sulata või, sega purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, nii on täidist lihtsam ilma põhja lõhkumata peale kanda.

2

Seejärel sega omavahel toorjuust, vahustatud vahukoor, suhkur ja konjak. Sulata vesivannil šokolaad ja sega toorjuustuseguga ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta 30 minutiks sügavkülmikusse (nii taheneb kook kiiremini).

3

Enne koogi välja võtmist vahusta ülejäänud vahukoor suhkruga. Seejärel kaunista kook tordipritsi abil ja söelu peale kakaopulbrit. Miks mitte lisada kaunistuseks ka marju, vaarikad sobivad siia ideaalselt! Kook on parim, kui on külmikus seisnud üleöö (sel juhul valmista vahukoore kate järgmisel päeval), kuid tegelikult saab seda serveerida juba ka 4-5 tunni mõõdudes.

Nutrition Facts

Servings 10