Printimise sätted:

Klassikaline rullbiskviit

Kogus10 portsjonitEttevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku30 minutit

Rullbiskviit on kindlasti midagi lapsepõlvest. Selle valmistamisel saab igaüks improviseerida ja valida just endale sobiv täidis - vahukoor või kohupiim, marjad või tükeldatud puuviljad või siis kooslus mõlemast.

Biskviit
 5 muna
 150 g suhkrut
 3 spl nisujahu
 2 spl tärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima (2 pakki)
 50 -100 g hapukoort
 4 spl suhkrut (või rohkem, maitse järgi)
 200 g marju (kasutasin maasikaid ja veidi kiivit)
1

Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased ja munavalged. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi koos suhkruga. Seejärel sega omavahel kuivained (raputa need eelnevalt läbi sõela, siis jääb tulemus kohevam). Sega pool vahustatud munavalgetest munakollastega, et segu vedelamaks muutuks ja seda lihtsam kuivainetega segada oleks. Seejärel sega sisse kuivained ja viimasena ülejäänud munavalge vaht. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 9-10 minutit.

2

Kummuta soe biskviit tagurpidi teisele küpsetuspaberile (millele võid eelnevalt raputada tuhksuhkrut) ja eemalda õrnalt küpsetuspaber biskviidi alumiselt poolelt. Keera biskviit soojana koos paberiga rulli, nii hoiab biskviit jahtudes õiget kuju ja ei murene hiljem, kui koos täidisega seda rulli keerama hakkad.

3

Samal ajal valmista täidis. Selleks sega kohupiim suhkru ja hapukoorega. Reguleeri hapukoore kogust vastavalt sellele, kui pehme on kohupiim, et tulemus oleks küll mahlane, kuid ei jääks biskviidi vahel liialt voolav. Tükelda sisse ka marjad/puuviljad ning jäta osa neist peale kaunistuseks.

4

Rulli biskviit õrnalt lahti ja määri ühtlase kihina vahele täidis. Keera rullbiskviit taaskord rulli, keera ümber ka küpsetuspaber ning hoia külmikus ideaalis üleöö, et tulemus mahlane oleks. Enne serveerimist kaunista ülejäänud marjadega.

Nutrition Facts

Servings 10