Banaanibrownie

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Tervislikum versioon browniest - nisuvaba, suhkruvaba, laktoosivaba!

Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku45 minutit
Brownie
 370 g banaane (kaal ilma koorteta, umbes 3 keskmist banaani)
 2 muna
 50 g rafineerimata kookosõli
 50 g agaavisiirupit (või mett)
 3 spl tatrajahu
 4 spl kakaopulbrit
 0,5 tl küpsetuspulbrit
 tükeldatud datleid või rosinaid
Šokolaadiglasuur
 1 spl rafineerimata kookosõli
 1 spl agaavisiirupit (või mett)
 1 spl kakaopulbrit
 veidi kaneeli
1

Vahusta munad ja sega sisse püreestatud banaanid, kookosõli (kui jahedas hoitud, siis sulata enne) ja agaavisiirup. Seejärel lisa omavahel segatud kuivained ja sega kogu mass ühtlaseks. Juhul kui taigen on liiga vedel, lisa jahu ja kakaopulbrit juurde. Viimasena puista sisse peotäis rosinaid või tükeldatud datleid, mis annavad browniele magusama maitse. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusega kandilisse küpsetusvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.

2

Glasuur kanna juba veidi jahtunud browniele, et see liialt voolama ei hakkaks. Selleks kuumuta madalal kuumusel kookosõli, agaavisiirup, kakaopulber ja kaneel samal ajal pidevalt segades, kuni glasuur on ühtlane. Kanna browniele, kaunistuseks on hea lisada ka marju. Brownie on maitsev nii soojalt kui ka jahtunult, kuid enne lahti lõikamist lase kindlasti veidi jahtuda.

Koostisosad

Brownie
 370 g banaane (kaal ilma koorteta, umbes 3 keskmist banaani)
 2 muna
 50 g rafineerimata kookosõli
 50 g agaavisiirupit (või mett)
 3 spl tatrajahu
 4 spl kakaopulbrit
 0,5 tl küpsetuspulbrit
 tükeldatud datleid või rosinaid
Šokolaadiglasuur
 1 spl rafineerimata kookosõli
 1 spl agaavisiirupit (või mett)
 1 spl kakaopulbrit
 veidi kaneeli

Juhised

1

Vahusta munad ja sega sisse püreestatud banaanid, kookosõli (kui jahedas hoitud, siis sulata enne) ja agaavisiirup. Seejärel lisa omavahel segatud kuivained ja sega kogu mass ühtlaseks. Juhul kui taigen on liiga vedel, lisa jahu ja kakaopulbrit juurde. Viimasena puista sisse peotäis rosinaid või tükeldatud datleid, mis annavad browniele magusama maitse. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusega kandilisse küpsetusvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.

2

Glasuur kanna juba veidi jahtunud browniele, et see liialt voolama ei hakkaks. Selleks kuumuta madalal kuumusel kookosõli, agaavisiirup, kakaopulber ja kaneel samal ajal pidevalt segades, kuni glasuur on ühtlane. Kanna browniele, kaunistuseks on hea lisada ka marju. Brownie on maitsev nii soojalt kui ka jahtunult, kuid enne lahti lõikamist lase kindlasti veidi jahtuda.

Notes

Banaanibrownie

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga