Apelsini-kohupiimakeeks

KategooriaRaskusasteKeskmine

Imelihtne, mahlane ja maitsekas apelsinikeeks sobib hästi pühapäeva hommikusse.

Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 20 minutit

Koostisosad
 3 muna
 200 g suhkrut
 250 g jahu
 2 tl küpsetuspulbrit
 200 g kohupiima
 100 g hapukoort
 50 g võid
 1 suur apelsin

1

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ning sulata või. Sega nii kuivained kui või munavahu hulka.

2

Seejärel lisa segule kohupiim, hapukoor ning kõige viimasena apelsini riivitud koor ja pressitud mahl.

3

Vala võiga määritud 25x11 cm suurusega keeksivormi ning küpseta 175-kraadises (pöördõhuga) ahjus 50 minutit kuni 1 tund, kuni keeks on pealt õrnalt pruunikaks küpsenud ja keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks (keeks on seest valmis).

4

Kaunistamiseks sulatasin 100 g valget šokolaadi ja valasin keeksile.

Koostisosad

Koostisosad
 3 muna
 200 g suhkrut
 250 g jahu
 2 tl küpsetuspulbrit
 200 g kohupiima
 100 g hapukoort
 50 g võid
 1 suur apelsin

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ning sulata või. Sega nii kuivained kui või munavahu hulka.

2

Seejärel lisa segule kohupiim, hapukoor ning kõige viimasena apelsini riivitud koor ja pressitud mahl.

3

Vala võiga määritud 25x11 cm suurusega keeksivormi ning küpseta 175-kraadises (pöördõhuga) ahjus 50 minutit kuni 1 tund, kuni keeks on pealt õrnalt pruunikaks küpsenud ja keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks (keeks on seest valmis).

4

Kaunistamiseks sulatasin 100 g valget šokolaadi ja valasin keeksile.

Apelsini-kohupiimakeeks

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga